Cilesia E Produkteve

Cilesia E Produkteve

Pule jonë është aq e mirë edhe për shkak se ne zgjedhim me kujdes lëndët e para me të cilat përgatisim recetat tona,
nga mishi në vaj tiganisje, kryerjen e kontrolleve të vazhdueshme në të gjitha hapat e përpunimit dhe gjurmimin e tërësisë
zinxhirin e furnizimit, nga ngritja e pulave në provë në restorantet tona.

Pulat tona

Puppat e pulës Kentucky vijnë nga furnizues të certifikuar evropianë dhe i nënshtrohen rregullisht kontrolleve nga organe të pavarura të kualifikuara, sipas standardeve të Bashkimit Evropian.
Këto kontrolle kanë të bëjnë me:

mirëqenia e kafshëve, e cila rritet në struktura të mëdha dhe në një mjedis të përshtatshëm;
dieta e tyre, e cila përmban vetëm perime, minerale, vitamina dhe duhet të jetë e lirë nga antibiotikët ose aktivatorët e rritjes;
transportimin e lëndës së parë nga furnizuesi në restorant;
magazinimi, ruajtja dhe menaxhimi i lëndës së parë në restorant, nga hyrja e tij në produktin e përfunduar.
Gjithë menaxhimi i produktit kryhet gjithashtu sipas procedurave HACCP.

SKUQJE NE PRESION

Skuqur në Kentucky Fried Chicken zhvillohet në fryrësit e presionit të posaçëm, të zhvilluar nga vetë koloneli dhe prodhuar nga Henny Penny! Tiganizimi me presion merr më pak kohë se tiganisja tradicionale, tiganisje në temperatura të ulëta dhe është i vetmi proces i tiganisjes që vulos lëngjet natyrore të ushqimeve, duke e mbajtur produktin natyrshëm të njomë dhe të shijshëm.

VAJI I SKUQJES

Pjesët e pulave janë të skuqura në vaj të ndryshme farë për një kohë të ndryshueshme në varësi të llojit të produktit: 15 minuta për pulën COB të destinuara për Bucket dhe të përgatitur sipas recetë origjinale, 4 deri në 7 minuta për të gjithë të tjerët. Pas tiganisjes vërtetohet se pule është gatuar në mënyrë të barabartë dhe të thellë duke përdorur një termometër që monitoron temperaturën e brendshme të mishit: ky është një hap themelor për të garantuar sigurinë e ushqimit të produktit.

 

HAP PAS HAPI

I tërë procesi i përgatitjes menaxhohet në mënyrë që të përgatisë sasinë e produktit të nevojshëm për kërkesat e konsumatorëve dhe kështu të reduktojë çdo mbeturinë në minimum.

SIGURIA E PRODUKTIT

Sigurimi i sigurisë së ushqimit është një përparësi absolute dhe fillon me trajnimin e punonjësve. Të gjithë njerëzit që punojnë për KFC-në, në fakt, ndjekin një kurs trajnimi dhe prandaj mbështesin higjienën dhe sigurinë e ushqimit. Fazat e menaxhimit të produktit rregullohen nga procedurat e miratuara nga kompania, si dhe nga rregulloret italiane dhe evropiane. Për të dhënë disa shembuj, fazat e flouring dhe gatimit të pulave u besohen njerëzve të ndryshëm, për të parandaluar ndotjen midis produktit të papërpunuar dhe produkteve të gatuar. Për më tepër, pas shpërndarjes së një grumbulli produktesh, operatori duhet të lajë duart tërësisht para se të shkojë në serinë e ardhshme.

ALERGJEN

Menuja jonë përmban disa alergen, të tilla si qumështi, veza, gluten, hudhra, erëza. Informacioni për çdo alergen që përmban produktet është në dispozicion të klientëve në të gjitha restorantet.

GJURMIM

All the products are uniquely identified and have a certain traceability, from breeding to tasting.

KONTROLLET

KFC punon me mbështetjen e auditorëve të jashtëm, për të identifikuar në restorant të gjithë faktorët e rrezikut për sigurinë e produkteve. Çdo vit, çdo restorant i nënshtrohet kontrolleve të shumta të kryera nga auditorët e brendshëm dhe laboratorët e pavarur.